Callantsoog, tips voor een dagje uit.

In de omgeving van Callantsoog zijn veel leuke dingen te beleven zoals: Cape Holland, Fort Napoleon, Vikinghuis, Marinemuseum, Texel met Ecomare, Schager markt, Broekerveiling, Stoomtrein Hoorn, Sprookjeswonderland, Zuiderzeemeuseum en nog veel meer.
In dit overzicht staan de dingen welke wij als gezin leuk vinden. Door naast de plaatjes op de rode links te klikken komt u bij de betreffende website.


Waddenexplorer
Een prachtige ervaring! Met een speciale RIB het Marsdiep uit, om de razende bol en bijvoorbeel zeehonden spotten. De schippper weet de speciale plekjes en zoekt die met U op. En op die speciale plekjes komen de dieren nieuwsgierig een kijkje bij je nemen.Een AANRADER.
Fort Kijkduin
Gesticht door Napoleon. Een prachtig weids uitzicht over zee en duinen en daardoor een goed verdedigingspunt. Het Fort is grotendeels origineel met in de catacomben een indrukwekkend aquarium.
Marinemuseum
Een mooi museum, vooral het bezoek aan de onderzeeboot Tonijn is indrukwekkend. Ook het gedeelte met de oude ambachten geeft veel weer over het vroegere leven en werken in Den Helder.
Fort Kijkduin
Gesticht door Napoleon. Een prachtig weids uitzicht over zee en duinen en daardoor een goed verdedigingspunt. Het Fort is grotendeels origineel met in de catacomben een indrukwekkend aquarium.
De Holle Bolle Boom
Speel en Waterplezier in Tuitjenhorn!
De goudvis met Ballenbak
Ideaal voor de kids een mooie buitenspeeltuin met een prachtige binnenballenbak. Twee grote zalen waar ook nog een rustig plekje is te vinden. En het mooiste: Het is ook nog betaalbaar. 5 Euro per kind en de ouders GRATIS.
Golfen !
Golfen!; Iets ten noorden van Callantsoog/ Groote Keeten ligt een mooi Golfparcours , in de zilte zeelucht (gelijk Portugal) die ook beschikbaar is voor Gasten. Bezoek de site.
Westfriese markt te Schagen
Schagen is een oud westfries stadje met leuke pandjes en veel folklore. Vooral in de zomer op de donderdag is de westfriese dansgroep voorafgegaan door de westfriese optocht een aanrader.
Texel-Ecomare
Texel is niet ver weg. Lekker met de fiets de boot op, het meest voordelig en vervolgens linksom noordwaarts rijdend brengt U vanzelf bij het zeehondenopvangcentrum 'Ecomare'. Ecomare biedt echter ook een prachtig ondergronds aquarium.
Museumstoomtrein
De rit met de stoomtrein langs autenthieke stationnetjes is een belevenis. Neem een ticket voor 'de gouden driehoek'. Met de stoomtram naar Medemblik, een radarboot naar Enkhuizen en in een echte trein terug naar Hoorn. Parkeren op de P&R in Hoorn.
Vikingenhuis
Onze favoriet. Een heerlijk leer en doe museum. In een boerderij is een Viking dorp herschapen. De kinderen mogen zich als Viking verkleden en in een huis uit die tijd spelen. Ook een replica van de grote zilverschat is te bezichtigen evenals enkele echte gevonden schatten.
Broekerveiling
Het oorspronkelijke veilinggebouw, waar de tuinders op schepen, hun groenten naar binnen voeren is nog helemaal intact en goed te bezichtigen. Op sommige momenten is het gebouw in gebruik en mag U meebieden op partijen fruit en groenten. Heel leuk.
Sprookjeswonderland
In Enkhuizen is het buitengewoon mooie, leuke en fraai verzorgde 'Sprookjeswonderland' Een mix van 'de Efteling' en 'Linneushof'. U kunt zich daar met de kinderen wel een dagje vermaken en mooi meegenomen, het is er nog betaalbaar.
Zuiderzeemuseum
Het zuiderzeemuseum heeft een buiten- en binnen museum. In het buitendeel is een dorpje gesticht bestaande uit oude pandjes van de Zuiderzee. In het binnendeel is de VOC tijd prachtig weergegeven. Absoluut de moeite waard.
Willemsoord
In Den Helder liet Napoleon vanaf 1799 een maritieme scheepswerf bouwen. Deze werf is zeldzaam mooi gerestaureerd en waar het vroegere maritieme leven en de VOC periode centraal staat, met te bezichtigen oude VOC schepen en vele activiteiten.
Waarnaartoe
Leuke site om in heel Nederland te zoeken naar allerhande ideetjes voor een dagje weg of leuke trip.

TOP
Home