Kunst in en rond Callantsoog.

In de uitgestrektheid van het oude zeelandschap met het heldere en witte licht worden diverse kunstenaars geinspireerd in hun creativiteit. Ook de schilder Ger Lataster heeft hier gedurende vele jaren een onderkomen gehad. Hiernaast een werk dat hij wellicht hier heeft gemaakt en verklaard kan worden als de dynamiek (beweging door wind) van een korenveld, bomensingel, grasveld, bermen en water.


Jaarlijks is er in de zomermaanden langs de Groote Sloot, ca 5 km vanaf Callantsoog, een prachtige kunstroute welke het meest tot zijn recht komt als je die per fiets bezoekt. De kunstwerken in de prachtige open ruimte prikkelen de geest.


Het kerkje van oudesluis wordt meer en meer een cultureel centrum met veel indruk makende hoogtepunten

Een beetje verstopt in het wijdse landschap rond Callantsoog liggen een aatal prachtige tuingalerieŽn.
Onderstaande foto's komen van beeldentuin 'de Booghgaard'.

De Booghgaard is in de zomermaanden geopend.


In het niemandsland tussen de oude polder 'Koegras' en de Ogher polder 't Hoekje' vindt U de prachtige Galerie & Beeldentuin Seizoen in Beeld Wandel door de kunstzinnige tuinen, een wereld van intimiteit en emotie.
Beeldentuin en Galerie zijn in de zomermaanden geopend.


Stien Strampel heeft in een eigen stijl, een extra dimensie toegevoegd door met natuurlijke materialen diepte in haar schilderijen te brengen. Haar schilderijen worden op meerdere plaatsen geŽxposeerd. Ook werkt ze in opdracht.

Bijzonder

Mozaiek workshops in Callantsoog. Atelier Vos in callantsoog.

TOP
HOME