Zeehond op het strand.

Bel 144 bij een gewonde zeehond.Bel met 144 als U een gewonde zeehond vindt. U krijgt dan de nationale hulplijn voor Eerste Hulp bij Zeezoogdieren en er wordt zeer snel geholpen. Er komen meer zeehonden en andere grote noordzeedieren voor, langs de nederlandse kusten. En zo kan het gebeuren dat je heerlijk wandelend langs het strand opeens een zeehond uit de golven ziet opduiken. Bij Callantsoog kan je bijna dagelijks wel een zeehond zien, alleen moet je dan wel aan het strand zijn en goed kijken. Alle foto's, met uitzondering van de laatste twee, zijn van de Familie Van Es uit Anna Paulowna.


Wandelend langs het strand is het moeilijk een zeehond te zien. Om de 3 minuten moeten ze lucht halen. In die tijd kunnen ze ca 200 meter afleggen. Vaak komt alleen hun hoofd boven water en vallen ze nauwelijks op tussen de meeuwen. Rond de koppen van de strekdammen zoeken ze vaak naar voedsel en kan je ze soms zien.

Zeehonden die hulpeloos of gewond worden gevonden kunt U melden bij Bel 144

In het voorjaar van 2007 zwom er een grote ca 15 meter lange bultrug, bovenstaande foto van het NIOZ, rond in het Marsdiep tussen DenHelder en Texel. Langs het strand is altijd iets te beleven.

HOME