Feest met Shanty koor op strand van Callantsoog.

Ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan (juni 2002) van de reddingsbrigade paal 13 in Callantsoog, kregen de medewerkers, leden en sympathisanten van de reddingsbrigade een uitnodiging om aanwezig te zijn op het jubileum feest. Het was een feest, hoe kan het ook anders, op het strand compleet met Shanty koor 't Scheepstuygh.Een shanty koor brengt liedjes van vroeger toen de kustbewoners leefden van de zee.
De liedjes verhalen van de zware tijd waarin vissers de zee op moesten om te kunnen leven maar ook van de grote vaart waarin de mannen soms jaren van huis waren. Natuurlijk waren de behouden terugkeer van de mannen redenen voor een feest. Vroeger werden er in de grote gezinnen gezamelijk veel liederen gezongen. Tegenwoordig wordt dat meer romantisch door 'Shanty' koren gedaan. Langs de kust, in kleine haventjes zult U geregeld optredens zien van Shanty koren.
Shantykoor 't Scheepstuijgh' was deze avond aanwezig. Docenten van het GSG uit Schagen hebben de groep opgericht. Een voor de streek typisch muziekinstrument is de accordeon en wordt gebruikt voor de begeleiding van het koor. De zangers zijn gekleed in de voor die tijd gebruikte klederdracht. Ze hebben er duidelijk plezier in.
Publiek van Shanty koren zijn liefhebbers en nemer er de tijd voor en hun gemak van. Zo hoort het ook.Kinderen vinden het prachtig. Toevallig passerende badgasten wisten niet wat ze meemaakten en vonden het zo gezellig dat ze gewoon de hele avond bleven kijken.
Van het zingen krijg je trouwens ook dorst.
Hier een foto van het publiek met op de achtergrond het station van de reddingsbrigade Callantsoog. De mannen en vrouwen van de Reddingsbrigade hadden de avond keurig verzorgd. Gratis bier en andere drankjes en volop hapjes zoals heerlijke salades. De Reddingsbrigade spettert trouwens zowieso van professionaliteit.De man links, met bier in zijn hand, is toevallig Uw webmaster (wat een woord) en heeft dit gemaakt en geschreven.

Bier in de man, wijsheid in de kan. Maar wat maakt dat uit op zo'n mooie avond waar de zon zo mooi in de zee zakt. Weet U trouwens dat je aan de hele Franse Middellandse Zee, aan de Costa Brava en del Sol, aan de Riviera Ponente (Italie) de zon helemaal niet in de zee ziet zakken. Daar zakt de zon gewoon weg achter het land of de een of andere berg.
Mooi he, dat Callantsoog.

Met dank aan de reddingsbrigade voor de mooie foto's. Bezoek de site van Paal 13.

Het was een heerlijke avond. Een scheepsliederen koor op het strand. Wat wil je nog meer?
En met een klikje hier, bent U op de website van het Shanty koor uit Schagen.

HOME
TOP