Het Naaktstrand van Callantsoog.

Bloot mag nu in CALLANTSOOG. Zo openden op 28 april 1973 de landelijke pers zijn voorpagina's.
De voorgaande avond stemde de Gemeenteraad van Callantsoog met 5 stemmen voor en 2 stemmen tegen, voor het legaliseren van de reeds oogluikend toegelaten naaktrecreatie op een deel van het strand bij Callantsoog. Er waren in het dorp veel tegenstanders van blootlopen. Vooral de 84 jarige 'Opa Vos' (2e van rechts) was tegen. 'Nu komen er geen mooie mensen meer naar Callantsoog, want mooie mensen lopen niet bloot' zei hij tegen de Gemeenteraad. 'Wij willen geen naaktlopers op de Callantsoger stranden'was op een ander spandoek te lezen. De Gemeenteraad stemde voor en daarmee had het Callantsoger strand de primeur van het eerste nederlandse naaktstrand.

Iets voorbij Paal 14 aan de zuidelijke kant van het dorp vindt U het Callantsoger naaktstrand, gemarkeerd met een geel bord FKK. Informatie over Parkeren vindt U bij Callantsooginfo met Parkeren. Het parkeerterrein A is het dichtst bij dit strand.


Aan de duinvoet iets voorbij Paal 14 staat het vernieuwde strandpaviljoen "Ja Natuurlijk". Voor het paviljoen staat in 2008 een bankje gemaakt van twee grote single waterski's.


De rechterfoto komt niet van dit strand, maar is een mooie afbeelding van de sfeer.

Het naaktstrand is op een zomerse dag tegenwoordig zo druk dat je daar niet voor je rust hoeft te komen. Het geklede strand recht voor het dorp is zelfs rustiger.

TOP
HOME