Nieuwsservers, zoeken en downloaden uit nieuwsgroepen.


Deze pagina is verouderd. De nieuwe versie vind je op www.downloadenvianieuwsgroepen.nl.

Nieuwsservers, zoeken en downloaden uit nieuwsgroepen.

Als volslagen leek willen we de mooie verhalen over Nieuwsservers gebruiken ook wel eens uitproberen. Een snelle verbinding is noodzakelijk, ADSL of kabel. Het begin is bij Internet, waar moet je zoeken?? Iemand roept binaries en waarachtig dat vind je, maar helaas zo simpel is het niet.
Het bijgaande is een beschrijving voor ons zelf en wie weet kunnen anderen er ook wat mee. We gebruiken freeware en gratis middelen. Maar over Payservers en betaalde zoeksoftware hebben we wel een mening.


1 Het begin.
Het Internet wordt beschikbaar gesteld door je Internet leverancier (provider) met wie je een contract hebt. Providers hebben zelf om de verbindingen met de internet wereld te krijgen grote computers (servers) draaien. NB: er zijn ook providers waar je geen toegang tot nieuwsservers krijgt!
Een deel van deze servers is ingericht als service voor de klanten. De bestanden zijn verzameld in nieuwsgroepen veelal binaries genoemd. Maar er zijn ook vele andere groepsnamen. Alle providers in de wereld hebben dezelfde indeling en koppelen hun bestanden aan elkaar. Daardoor zijn de nieuwsgroepen grotendeels gelijk van naam en inhoud. Bestanden blijven echter niet lang staan, meestal een dag of 3, soms 10 en bij payservers wel 30 tot 50 dagen.
De beste uitleg vind je bij binaries4all en Weet het , link video volgen

Oh ja de HARDWARE. De thuiscomputers van de laatse 3 jaar voldoen goed. Je hebt tenminste nodig een AMD Athlon 1600 of Intel Pentium P3 processor en tenminste 512 Kb intern geheugen. Hoe hoger, hoe meer, hoe sneller de PC de binnenkomende data verwerkt.
En als je een DVD speler/ recorder koopt let er dan op dat de speler ook DIVX afspeelt.


2 De nieuwsserver en een downloadprogramma.

Toegang tot de nieuwsservers krijg je met speciaal daarvoor gemaakte programma's. Er zijn overzichten van serverdownload programma's, maar veel gebruikte programma's zijn Newsleecher, GrabIt,SABnzbd+ (super handig) en anderen.
Voor beginners is GrabIt een makkelijk en handig programma, maar ook voor ervaren gebruikers is dit programma goed te gebruiken.
(GrabIt hier downloaden) en uitgebreide uitleg voor GrabIt vind je hier of natuurlijk bij binaries4all.

In het downloadprogramma dat je hebt moet je nu de toegangscode vermelden voor de nieuwsserver van jouw provider. In je aanmeldings/ bevestigingsbrief heb je een aantal toegangen en codes gekregen. Zo niet vraag er dan naar bij je provider.
In dit voorbeeld heet de newsleecher (links) nieuwsserver:
Name: newsreader.eweka.nl
Host: newsreader.eweka.nl
Port: 119.
Uw username is 'janssens'
en password 'qwerty'.


Met deze gegevens kan je de nieuwsserver benaderen en de wereld van de nieuwsservers gaan ontdekken.

 
Hiernaast een Google handigheidje. Ik heb een 3 tal sites geselecteerd specifiek voor dit onderwerp. Met je zoekwoord kan je direct in de betrokken site zoeken (wel even aanvinken).

3 Nog meer over Download- of leechprogramma's.
Er zijn ruim voldoende gratis download=leech programma's. Ook het tegenwoordige NZB zoeken en downloaden gaat zo goed en snel dat betaald programma's en betaalde zoeksoftware overbodig zijn.
Er zijn overzichten van serverdownload programma's, maar veel gebruikte programma's zijn Newsleecher, GrabIt, Newsbin, BNR2 ea.
Niet nodig maar wel handig is de 'supersearch' van zowel Newsleecher (kopen) als Grabit.
Grabit is gratis te gebruiken en 2 x per dag een gratis supersearch en/of download. Grabit blijft echter een eenvoudig te gebruiken programma waar je prima mee kunt downloaden en die ook prima met NZb's omgaat.
Newsleecher (30 dagen free trial) moet je kopen (ca $ 35- na een jaar geen updates meer) en voor de search apart betalen (ca $2,50 per maand). (Geregeld kan je ook een werkende newsleecher downloaden maar zonder werkende supersearch.)

Als je wat geld wilt besteden neem dan een payserver met onbeperkt downloadqoutum. Bijv. SunnyUsenet simpel via je bankrekening vooraf betalen of Tweaknews , usenet etc.

Met je zoekprogramma heb je nu toegang de nieuwsgroepen.
Maar hoe vind je iets dat voor jou de moeite waard is???


4 En nu snel aan de slag !

--- Even heel snel---
Zoek op een website bijv BinSearch, Yabse of NZBindex. Er zijn ook websites waar je met iets meer zoeken rechtstreeks info over complete files kunt vinden zoals bijv. Coolkidweb, Crosspost, Hotrodpage en nog veel meer.

Typ in wat U wilt zoeken en het resultaat volgt. Kruis aan wat je wilt hebben en klik boven of onder aan de lijst op 'create NZB'. Een apart window komt op en kies voor openen. GrabIt komt op met een apart venster en klik op de regel in het venster en vervolgens op de button 'Grab'. Je eerste download komt nu binnen; kijk maar op het GrabIt tabblad 'Batch".

---Makkelijk en snel---
Vele zoekers en posters melden hun informatie in het programma FTD. Info over FTD en downloadmirrors vind je hier. Download mirror links volgen.
Dit programma moet je downloaden en installeren. Het is geen P2P; je kan zien wat anderen hebben gezien of gepost in de nieuwsgroepen en wat gebruikers er van vinden.
Steeds handiger wordt het om een compleet bestand als NZB te merken en vervolgens downloaden met jouw downloadprogramma. Dit vergroot het luie gebruikersgemak enorm. Als je FTD gebruikt meld je dan aan als vriend.

Maak het jezelf daarna nog makkelijker en installeer de FTD Watchdog PlugIn. Watchdog heeft helaas geen eigen downloadmirror maar kan je wel vaak downloaden uit de nieuwsgroepen.


5 Uitgebreidt zoeken en downloaden.

---Zoeken met je download programma in de nieuwsgroepen.---
Je start nu je leechprogramma op, bijvoorbeeld GrabIt.
In GrabIt tabblad All groups krijg je heel veel nieuwsgroepen te zien. Met de twee veldjes kan je selecties aanbrengen bijvoorbeeld alleen groepen met 'film' waarvan er tenminste 10.000 zijn. Je krijgt nu alle nieuwsgroepen te zien die aan die voorwaarden voldoen. Klik rechts op een groep en via subscribe en in de linkerbaan (kies de goede server) klik je op full update. GrabIt gaat nu alle headers halen in deze groep. Men noemt dit ook wel Headeren. GrabIt nadeel, dit kan vele minuten duren.
Als je binnen de bestanden die je wilt een bestand ziet die eindigt op .nzb kan je die downen. Vervolgens de .nzb file laden in je leechprogje, automatisch worden alle .rars en .pars die bij de set horen opgehaald/ gedowned.

De downloadprogramma's GrabIt (2xgratis) en Newsleecher(kopen) hebben een supersearch, die door alle nieuwsgroepen zoekt en direct resultaat geeft. Je zoekt op jouw trefwoord en het resultaat zie je direct in de vorm van .rar en .par files.
De verzameling .rar en .par files die je zelf kiest kruis je aan. De bestanden die op jouw trefwoord zijn gegeven, kan je aanvinken (vink de bovenste regel aan, druk de shift toets in, scrol naar het laatste bestand, vink die ook aan en alle tussenliggende bestanden zijn ook aangevinkt) Neem ook de incomplete mee, veelal rood gedrukte bestanden. Druk nu op de grab of download knop van het programma en de rest gaat vanzelf.
Sommige downloadprogramma's, Newsleecher wel en Grabit niet, bieden zoeken met xpat aan. XPAT zoeken is zoeken op tekststrings binnen een nieuwsgroep. In Newsleecher via Groups, more, manually kan je een group toevoegen zonder de headers te downloaden. Via de button 'Usenetsearch'en het veld 'containing the substring' kan je zoeken naar bestanden en vervolgens downen.

---Zoeken met een binarie zoekmachine---
Je kan rechtstreeks en gratis zoeken in alle nieuwsgroepen met BinSearch. Je moet hier een beetje spelen met je trefwoord maar de site werkt zeer snel en is zeer compleet.
Inmiddels is er ook een nederlandstalige google-achtige nieuwsserver zoekmachine genaamd YABSE
In Yabse ook de help even lezen!
Erg handig is de goed werkende NZB zoeker NZBindex. Er zijn er nog meer zoals Newzleech.
In al deze gevallen maak je van je gevonden en aangekruiste posten een .nzb file die je kan downloaden.

---Zoeken op een website---
Andere manier is websites met meldingen te gebruiken. Ik noem hier FTA. Inschrijven, aanmelden, klaar. Ook FTR,FTN(2day), FTC zijn hele goede sites. Zelf maar even zoeken.
Op deze sites moet je je aanmelden voor een onderwerp, waarna je een verborgen code te zien krijgt. Met deze code kan je weer zoeken met je leechprogje of binaire zoekmachine etc. Soms staat in de beschrijvingen van FTD, FTA etc een .nzb file genoemd en kan je die rechtstreeks binnenhalen.

--- Het downloaden---
Stel je wilt bestand 'xxxxx' en op de regel zie je ook staan svcd of dvd en regelnummers eindigend op 001.rar. Er zijn een heleboel regels met gelijke inhoud maar met oplopende nummering zo van (001/091) tot (091/091) Ongeveer de laatste tien regels eindigen niet op .rar maar op par. Dit is een volledig bestand en kan je downloaden. Neem de .par altijd mee want deze bevatten reparatie bestanden en die heb je later nodig.
De verzameling .rar en .par files die je zelf kiest kruis je aan. De bestanden die op jouw trefwoord zijn gegeven, kan je aanvinken (vink de bovenste regel aan, druk de shift toets in, scrol naar het laatste bestand, vink die ook aan en alle tussenliggende bestanden zijn ook aangevinkt)
Met een simpele druk op een button onder de verzameling wordt de .nzb file gemaakt die je vervolgens op je PC download.
Via je verkenner, rechterklik, openen met je favoriete programma en downen maar. Neem ook de incomplete mee, veelal rood gedrukte bestanden. Druk nu op de grab of download knop van het programma en de rest gaat vanzelf.


5.1 Handig om te weten bij het downloaden.

Oh ja, het zoeken gebeurt niet op de server van je provider (behalve xpat) maar op het grote Usenet. Als je dus iets vind wil dat nog niet zeggen dat je provider het nog of al op z'n server heeft staan. Of anders gezegd: een post die je hebt gevonden en ga downloaden hoeft dus niet aanwezig te zijn op jouw server. Op payservers veeal wel aanwezig.

Je kiest bij de download voor de server waar je van af wilt downloaden. Dit is afhankelijk van het contract dat je hebt met je provider. Als U meerdere servers gebruikt bijvoorbeeld een gratis server of een extra betaalserver kan je die hier ook kiezen. Soms kies je er meerdere.
Ergens onderin je leechprogje zie je het downloadproces gaan. De snelheid hangt af van het contract dat je hebt met jouw provider en niet van het aantal servers dat je kiest of aantal kanalen dat download.

Een gangbaar contract heeft circa 10.000 kbps lijnsnelheid (kilo bit per seconde) (of 10 Mbps M=Mega) wat zich vertaald in ca 1250 kBps downloadsnelheid (kilo Byte per seconde).
Toelichting: Let op het verschil is de letter b of B. In digitaal (0 of 1) dataland praat men over bit en Byte. De informatie (0 of 1) staat in een bit (soort lampje dat brand of niet brand). Het transporteren van bitjes over de kabel is veel te lastig. Het is erg handig om 8 bitjes bij elkaar te doen in een denkbeeldig doosje en die als eenheid te transporteren. Het denkbeeldige doosje van 8 bitjes noemen we een 1 Byte.


6 De eerste bewerkingen.
Met een zelfuitpakkende programma kan je dit hoofdstuk overslaan.

De download die je nu hebt bestaat altijd uit een reeks .rar en vaak ook .par bestanden. Je hebt nu twee programma;s nodig namelijk Winrar. en Quickpar.
De .par gebruik je om de .rar te repareren en de .rar moet je uitpakken. De .rar kan je dus niet afspelen!!!
Installeer de progjes met met aanduiding in het scrolmenu van verkenner. Gaat automatisch hoor.

Na installatie eerst op het .par bestand klikken dat begint met 000. Ik denk trouwens dat het niet uitmaakt op welke .par u klikt want dat zoekt het programma verder wel uit. Verwonder U over het razendsnelle test/ reparatie programma.

Daarna gaat U uitpakken met winrar. Klik daarvoor op .rar001 of op de .rar als er alleen 001r en 002r is. Kies met rechtermuisklik voor hier uitpakken. Zie je alleen .001, .002 enz dan het programma winrar starten en via de tab 'uitpakken in' de boel starten.
Het programma repareert eventuele fouten, geeft ontbrekende bestanden aan en maakt een nieuw bestand of map aan met daarin het resultaat. Maar je bent er nog niet, we gaan nog kijken wat we met het uitgepakte bestand gaan doen.


Uitpakken van het gedownloade bestand.

7 Het downloadresultaat.
U dacht dat u er was, maar nu gaat het pas beginnen. U kijkt nu tegen het resultaat aan van degene die het bestand op de server heeft gezet, de poster. Afhankelijk van zijn slimheid, zijn kunde, zijn humeur of zijn afspraken met anderen krijgt U nu een resultaat. En dat kan meevallen of tegenvallen!

Hieronder uitleg over hetgeen je ziet na het uitpakken met Winrar (rarren). Na de bestandsnaam volgt een .(punt) met 3 letters. Dat wordt de extentie genoemd. De extentie bepaald wat je verder moet doen.


-----------------------
AVI/MPG/WMV/MPEG. deze behoren tot de DIVX groep. Een dergelijk format speel je af op je computer. Met een TV out op je PC en een coax kabel naar je TV kan je het bestand af spelen op je TV. Ook de tv zender/ontvanger van de aldi a 25 euro is handig als je zonder kabels wilt werken.
Een gewone DVD speler kan dit niet afspelen, wel een divx speler of een dvd speler met divx functionaliteit. Er is binnen de divx groep nog verschil in mpeg 2 t/m 4. De speler die ik bovenaan noem bij hardware speelt ook mpeg4.
Om dit af te spelen op je divx speler moet je het originele bestand als data wegbranden.

De volgende methode raakt uit gebruik wegens de vele andere goede mogelijkheden.
Je kan de DIVX ook als SVCD op een CD branden en deze in je DVD speler afspelen. Het handigste gaat dit met NERO, keuze CD/DVD kiezen voor SVCD (vaak mpeg 2 plug in Nero vereist en in de download)en branden in Nero Burning ROM. Gaat dat niet kies dan voor VCD branden. De file wordt geconverteerd en aansluitend gebrand.

Je kan de divx ook omzetten naar een DVD. Hier staat het DivXnaarDVD pakketje. Originele bestand inlezen, nieuwe bestemming aanwijzen, half uurtje wachten en klaar. Het bestand wordt wel een beetje schokkerig en is minder fraai.
Deze formats zie je ook als XVID. XVID is de opensourcevariant voor Linux platforms waardoor er dus veel XVID conversie varianten bestaan. Overigens worden DIVX en XVID ook vaak door elkaar gebruikt. Ik ga hier niet op XVID in.


-----------------------
Map VIDEO TS en AUDIO TS
Je herkent het ook aan de .BUP .IFO en .VOB bestanden. Dit is een DVD. Gebruik NERO branden, DVD tabblad daarna DVD/Video branden. De inhoud van de map Video TS slepen (of met de tab ADD) toevoegen links in de rode map Video TS (openklikken). Map Audio wordt in principe meegenomen maar je kan de bestanden (meestal leeg) uit Audio TS ook meeslepen naar de te branden bestanden. Ik doe het niet maar anderen wel.

-----------------------
ISO. Meest simpele is branden met Alcohol 120% of Nero burning ROM. Nero opstarten uit programma's, New wegklikken en via Recorder; burn image opstarten. Via het Start Smart menu is lastiger en werkt soms ook niet. Je krijgt nu een DVD welke op zowel de DVD speler als op de PC is af te spelen.
Ik geef er de voorkeur aan de ISO eerst te controleren. Dat kan met ISObuster(S)VCD Met engineering kan je zien of de ISO inhoud heeft en met extractie of bestand goed is.
Met dit progje kan je van de ISO ook een MPG maken. Een applicatie of programma schrijf je ook met Nero, via New en burn op een CD. De CD ga je daarna installeren.
-----------------------
Bin/cue file In de bin zit het bestand en in de cue de index. Om te branden de cue laden en de bin gaat automatisch mee. Meest simpele is branden met Alcohol 120% of Nero burning ROM. Nero opstarten uit programma's, New wegklikken en via Recorder; burn image opstarten. (Op de een of andere manier werkt het niet als je direct via Smart Start kiest voor Image branden) Je krijgt nu een CD (SVCD format) welke op zowel de DVD speler als de PC is af te spelen.
Of je gebruikt bin to iso dan kan je het iso bestand uitpakken met winrar, dan krijg je bestanden die je kunt branden op de manier die je gewent bent Dus dan kan je ze naar de map video ts slepen en branden maar met nero.
-----------------------
IMG De extensie .img wijzigen in .iso (via verkenner/wijzigen) en vervolgens branden zoals hierboven staat bij .ISO. Je kan het uitgepakte bestand uit elkaar halen met ISObuster en daarna de map video TS branden.
-----------------------
MDS/MDF of MDS/ISO bestand. Met Alcohol 120% branden. Het kleine MDS file laden en rest gaat vanzelf.
-----------------------
NRG Dit is een Nero image. Branden met Nero volgens methode bovenvermeld bij ISO of branden met Alcohol 120 %. Of het uitgepakte bestand uit elkaar halen met ISObuster en daarna de map video TS branden.


---Verdere bewerkingen---
AFSPELEN: Het bewerkte resultaat eerst op de PC afspelen. Doet het resultaat het op je PC dan hoogstwaarschijnlijk ook op de DVD/TV speler. Maar welke speler moet je gebruiken? Gebruik niet de in windows standaard meegeleverde media player. Buiten de diverse problemen vreet de windows player te veel capaciteit van je PC.

Gebruik voor alle formats, de VLC player. Kies voor windows en vervolgens download bij TU Twenthe.
Dit spelertje speelt werkelijk alles en geeft veel keuzemogelijkheden.
Helaas heeft de VLC speler versie tot december 2008 last van hackers. Slechts versie 09.8a is veilig (op dit moment) Deinstalleer uw oude versie en installeer de nieuwste versie.
---Mounten---
Images (img en nrg) met menu kunnen problemen geven. Op de PC kan je de play knop dan niet bedienen. het uitgepakte bestand laden in (mounten) met Daemon tools en afspelen met je player of Media player classic.
-----------------------
BRANDEN
Je hebt nu een programma nodig voor het branden van je cd/ dvd. Ik ga ervan uit dat de meeste Nero hebben. Goed en leuk pakket, kan werkelijk alles branden, maar in de achtergrond erg samengesteld. Haal de laatste updates via je startscherm van Nero.
Handig maar niet nodig is het image brand programma Alcohol120%. 30 dagen free trial. Bevalt het gewoon kopen. (Natuurlijk kan je ook dit progje geregeld downloaden.)
Een hele mooie en handige brander CD Burner XPpro. Het is FREEWARE en kan je hier downloaden.
Images (img en nrg) met menu kunnen problemen geven. Op de PC kan je de play knop dan niet bedienen. Het uitgepakte bestand laden in (mounten) met Daemon tools en branden zoals je gewend bent maar dan als bron de Deamon tools lade.
-----------------------
Games
Games die het niet rechtstreeks doen moet je mounten met bijv. Deamon Tools. (Mounten=laden in een virtuele -niet echt bestaande- harde schijf) Het bestand inlezen met Deamon tools en vervolgens opstarten.
-----------------------
Een RealTime Player aan je TV en PC koppelen.
Er zijn tegenwoordig hele betaalbare oplossingen om een MultiMedia Player/afspeler te installeren. Het werkt als volgt.
De Player is in werkelijkheid een harde schijf en een mini PC met afstandsbediening; voor als je op de bank zit TV te kijken. Je koppelt de Player via USB aan je PC en via een VGA of RGB of HDMI aan je TV. Bij VGA moet vaak nog een audisnoer worden aangesloten.
Leveranciers vindt je via Internet bij Opus (zoek op player), Vobis (met HDMI uitgang), en als je het gelijk wilt koppelen met je NAS server kijk je bij Wifisound (Streaming Video Players).
Maar er zijn er meer. Zelf zoeken en kijk eens bij Diskidee ofzo. Voor Ca 100 Euro heb je een harde schijf van ca 500 GB en de afspeler met afstandsbediening in 1 kastje. Prijspeil dec 2008.
-----------------------
Vind je iets dat hier niet bij staat ga dan met de extentie even zoeken in Google. Waarschijnlijk vind je in de bovenste regel al het antwoord.

8 Problemen oplossen
-----------------------
De bestanden zijn niet te vinden.
Filenamen gevonden op FTD/FTA/FTR etc kan je niet vinden met je zoekprogramma of op usenet.
1 De duur dat je provider de bestanden op zijn nieuwsserver heeft staan is verstreken en zijn dus weg, bijv. 5 dagen.(Dat wordt Retentie genoemd) Je bent te laat. Usenet als provider heeft een retentie van 30 dagen.
2 Je provider biedt de betreffende nieuwsgroep niet aan, dat is dan jammer.
3 De naam van het bestand is anders dan opgegeven. Meestal staat dat wel in de verklarende tekst van de spot.
4 Je zoekmogelijkheid heeft de nieuwsservers nog niet geindexeerd, d.w.z. de nieuwste posts nog niet opgenomen. Neem een dag tussen de aanmelding en jouw zoekactie.
-----------------------
Zwart/ wit beeld.
In Europa hebben we TV systeem PAL en in Amerika het systeem NTSC. Een NTSC film geeft in Europa een zwart/wit beeld. DVD spelers hebben een switch tussen PAL/NTSC, bedien de knop op je afstandsbediening. (Mooier blijft een keuze voor PAL voor het branden.)
-----------------------
Wel beeld, geen geluid, of andersom. Maar waarschijnlijk mis je een codec.(Codeer en decodeer programma).
95% van alle Codecs kan je hier halen.
Nog niet goed? Of wil je gewoon kijken welke codecs in je file zitten, kijk dan bij Gspot.
En hier de Uitleg voor Gspot. Werkt alleen voor AVI format. Voor andere formaten de ....
-----------------------
Branden van CD/DVD Ik gebruik zoveel mogelijk Nero. Ondanks dat het met alle updates een lastig pakket is,zitten er zoveel toeters en bellen op dat het vrijwel alles brandt.
Overbranden. Wat is dat nou weer? gaat veelal op voor (SV)CD. Soms is je bestand te groot voor 1 CD van 700 MB. Koop dan een CD met de gewenste grootte, bijv. 800, 900 of zelfs 1050 Mb
Open Nero via start, programma's, burning ROM en ga via bestand naar voorkeuren, hier kan je het één en ander instellen. Bijvoorbeeld voor disc van 800 Mb als volgt. Ga naar het tabblad algemeen en haal het vinkje weg bij 'Controleer op juiste schijf format voordat je begint met branden', ga nu naar de rode markering en stel deze in op 89 min 0 sec 0 frm. Ga nu door naar tabblad Expert functies en vink 'schakel overburn disk at once in', Stel de maximun cd-lengte in op 90 min 0 sec 0 frm, klik op toepassen en OK.
Sommige branders hebben de code 'Disc at once/96'; gebruik deze als bovenstaande niet lukt. Soms vraagt brander 'Overburn'? Antwoord met Ja. Na brandproces zegt nero soms'Burn failed', maar wanhoop niet, de schijf is gebrand mits brandproces klaar is.
Op dit moment dec 2008 is InfraRecorder een zeer goede CD/DVD brander en freeware. Brandt alles . Hier uitleg en downloaden.
------------------------
Veel handige freeware vind je hier.
------------------------
NB: Veel van de hier genoemde software werken met zogenaamde virtuele schijven. Nieuwere originele game CD's zoals bijv de Sims2 'Op Reis' zijn beveiligd met securom. Deze beveiliging ziet de virtuele schijven van de legale software en maakt de originele CD Games onbespeelbaar op je PC. Onsympathiek van EA en Securom.
------------------------
Stilstaand of haperend beeld? Als je een stilstaand of haperend beeld ziet op je PC (na het uitpakken), kan je er niets meer aan doen. Accepteren of weggooien.
Een stilstaand/ haperend beeld na het branden op je cd/ dvd wordt voor 99% veroorzaakt door het opstarten van zware programma's tijdens het branden. Ik heb het getest door 1 minuut na aanvang branden Quickpar op te starten, naast een constant lopende norton av en op de dvd op aanvang van 1 minuut na branden, haperde het beeld. Ook een 3Ghz processor wordt te zwaar belast met branden en gelijktig downen en parren naast de av scan. Tip:Tijdens het branden niets anders doen en de virusscan even uitzetten.

En nog veel meer allerhande tips.

Meerdere uitgepakte bestanden op 1 DVD
AVI etc.
1 Bouw je .avi om naar een .mpg met TMPGenc.
2 Voer de .mpg file(s) in TPGenc-DVD author in.
3 Maak (ook in dezelfde author) een menu.
4 Branden van deze author of Nero en klaar.
Andere oplossing: Brandt je .avi als data weg op een dvd en speel af met een divx speler.(werkt niet altijd ivm om- en uitwisselingsproblem tussen formats en apparatuur.)
DVD etc. Kleiner DVD files max. 1.5 Gb etc kan je met een menu samenvoegen en branden op 1 DVd mbv dvdremake.
-----------------------
Verwijderen ongewenste bestandsfragmenten of andere overbodige stukjes. Alleen met een VOB indeling kan je de individuele vob filmpjes bekijken met de vlc player. Met dvdremake (zieboven) kan je ze verwijderen en de film wordt keurig gelast. Er betsaat ook nog een VOBedit progje.
-----------------------
Routerproblemen. Oudere routers, Sweex 000020LB, of met een lage transportsnelheid zijn ongeschikt voor dit werk. Daarnaast hebben de diverse providers een file format dat je apart kan/moet instellen op je router.
-----------------------
Serienummer nodig?? Gebruik Cracksearcher. Zoeken met Google op 'cracksearcher downloaden'. Volgens bitdefender is cracksearcher een trojan-backdoor en wordt geblokkeerd.
-----------------------
Veel info kan je ook vinden door met Google te zoeken.
Kom je er nog niet uit vraag het dan op een technisch forum. Kijk eens bij doom9, ftn, binaries4all of ftd forum.
-----------------------
GrabIt wil een enkele keer weleens bestanden met de extentie .txt geven. Het originele bestand is dan niet gedecodeerd omdat de poster geen gangbaar format heeft gebruikt. Probeer de .txt te hernoemen naar .bn en en te decoden met B-news decoder.
-----------------------
Past je DVD9 (7,5 Gb) niet op een DVD5 (4,4 Gb) ga je bestand dan verkleinen. Heel eenvoudig doe je dat met het voormalige freeware DVDshrink.
Je kan het nog steeds hier gratis downloaden.
En hier vind je de uitleg voor dvdshrink.
Betere resultaten krijg je met Dvd Rebuilder Easy 1.95 van Bavaria (inclusief CCE) en dan minimaal een 6 pass CCE doen bij recoden. Geeft betere resulatetn maar vraagt enige ervaring.
-----------------------
Muziek uit je DVD halen wordt rippen genoemd. Daarna zet je het als MP3 op een cd voor in de auto. Gebruik de progjes van Xilisoft of Imtoo. Helaas kan je de freeware versie maar 5 minuten gebruiken. Zoek eens in de nieuwsgroepen op DVD audio rip. Niet gevonden? Stuur me maar een mail, dan post ik 'm wel. Je kan 3 soorten muziek rippen, veelal is 2 channel stereo voldoende. Bitrate instelbaar en het progje maakt er gelijk mp3 van.
-----------------------
Wel eens geprobeerd op MP3 in jouw volgorde gebrand te krijgen?
Dat kan dus niet als gevolg van internationale afspraken tussen fabrikanten van spelers en de ontwikkelaars van formats, vastgelegd in het zogebnaamde gele boekje. MP3 files worden in alfabetisch volgorde gebrand. Wil je dat anders voeg dan in de filenaam met windows, verkenner, naam wijzigen voorloopnnummers toe. 001-titel.mp3, 002-titel.mp3 enz.
@c: Dick50.